Lichaams- Energiewerk

Lichaams- Energiewerk!

 

Het lichaam is 98% doorweven uit bindweefsel, fascia genoemd. De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun, bescherming tegen druk, maar zorgt o.a. ook ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. In het verleden werd in vele therapievormen uitsluitend gebruik gemaakt van spiertechnieken, maar aan de fascia werd weinig aandacht gegeven.

 

Onlangs is men tot de ontdekking gekomen dat de fascia een belangrijke rol speelt in het lichamelijk en geestelijk functioneren, een rol die evenwaardig is aan die van de andere grote systemen. Samen met het autonoom zenuwstelsel en het hormonaal stelsel beïnvloed het de graad van spierspanning, het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, het stresssysteem, het humeur, de manier van emotioneel reageren, het denken en bijgevolg ook het gedrag.

 

Een innerlijke rust vermindert onze lichaamsspanning, maar stress kan echter de spanning van onze fascia verhogen. We mogen dus gerust stellen dat de fascia de verbinding vormt tussen lichaam en psyché. Fasciaverklevingen en te weinig fasciabeweging kunnen vele klachten veroorzaken. Herinneringen die in het lichaam zijn opgeslagen vanuit de jeugd of vanuit familiesysteem of vorige levens hebben ook grote invloed op het vastzitten van je lichaam. De ziel is daar niet meer bewoond.

 

Door het losmaken van de lichaam doormiddel van systemisch werk, healing en eventueel massage cups en fascia tools maken we ruimte in het lichaam en kunnen we vrij zijn van zowel lichamelijke als psychische klachten. Een verrijking voor Body & Soul.

 

Mijn naam is Joke de Boer, systemisch werker  en zou je graag willen ontmoeten in mijn sfeervolle praktijk, gelegen in een prachtig tuin in Heiloo of bij de Sportstudio De Boer in Obdam. (www.sportstudiodeboer.nl).

 

 

Kosten? Zie tarieven

 

Heb je interesse in een lichaams- energiewerk dan kun je op contact klikken en het contactformulier invullen of bel tel: 072-5740662 of 06-10061242

 

MENU