Lichaams- Energiewerk

Lichaams- Energiewerk!

 

Gedachten die opkomen in het hoofd, zijn niet verbonden met het hier en nu. Hart is verbonden met de ziel. In het lichaam vindt het hart zijn midden tussen hoofd en buik. De buik is het centrum van gevoelens, begeerten, verlangens en levensdrift. Wanneer je je overgeeft aan je buik, wordt je geleefd door je verlangens  en gevoelens. Echte aandacht is met je hart bij jezelf te kunnen zijn. In het aandachtig zijn zul je merken dat gevoelens en gedachten zich aanbieden. Waarnemen vanuit een liefdevolle, niet oordelende houding, brengt je terug in de ontmoeting met jezelf en de ander. Dus overlevingspatronen omarmen, ervaren en weer terug keren naar het hart. Wanneer we in ons hart kunnen rusten en ons open kunnen stellen voor het leven zoals het is, kunnen we rusten in het leven zelf.

 

Het lichaam is 98% doorweven uit bindweefsel en onlangs is men tot de ontdekking gekomen dat de fascia een belangrijke rol speelt in het lichamelijk en geestelijk functioneren, een rol die evenwaardig is aan die van de andere grote systemen. Samen met het autonoom zenuwstelsel en het hormonaal stelsel beïnvloed het de graad van spierspanning, het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, het stresssysteem, het humeur, de manier van emotioneel reageren, het denken en bijgevolg ook het gedrag.

 

Een innerlijke rust vermindert onze lichaamsspanning, maar stress kan echter de spanning van onze fascia verhogen. We mogen dus gerust stellen dat de fascia de verbinding vormt tussen lichaam en ziel. Fasciaverklevingen en te weinig fasciabeweging kunnen vele klachten veroorzaken. Herinneringen die in het lichaam zijn opgeslagen vanuit de jeugd of vanuit familiesysteem of vorige levens hebben ook grote invloed op het vastzitten van je lichaam. De ziel is daar niet meer bewoond.

 

Door het losmaken van de lichaam doormiddel van systemisch werk, healing en eventueel massage cups en fascia tools maken we ruimte in het lichaam en kunnen we vrij zijn van zowel lichamelijke als psychische klachten. Een verrijking voor Body & Soul.

 

Mijn naam is Joke de Boer, lichaams- energie werker en zou je graag willen ontmoeten in mijn sfeervolle praktijk, gelegen in een prachtig tuin in Heiloo of bij De Kern in Obdam.
(www.dekern.nl).

 

 

Kosten? Zie tarieven

 

Heb je interesse in een lichaams- energiewerk dan kun je op contact klikken en het contactformulier invullen of bel tel: 072-5740662 of 06-10061242

 

MENU